Proiectul educațional „Pe aripile cărților”

Casa Corpului Didactic Teleorman, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” organizează proiectul educațional „Pe aripile cărților”.

Cadrele didactice care doresc să participe la sectiunea a doua a proiectului (Ateliere/Activități ) vor trimite fișa de înscriere la adresa de mail corina.stefan@ccdtr.ro până vineri, 10 februarie 2023, ora 14.00, iar fișa de înscriere se găsește accesând linkul https://tinyurl.com/2s4k8v32

Dovezile de la atelierele/activitățile realizate în cadrul proiectului se trimit la adresa de mail menționată până la data de 14 februarie 2023, ora 16.00.

Activitățile propuse sunt:

1. Panoul de lectură „Un cititor pasionat”- sala de clasă;

2. Interpretarea cărții preferate- sala de clasă;

3. ealizarea unor jocuri pe baza cărților preferate- sala de clasă;

4. Ilustrarea și scrierea propriei cărți- sala de clasă;

5. Alegerea cărții potrivite- biblioteca;

6. Personaje îndrăgite- scenete/jocuri de rol- sala de clasă.

De asemenea, cadrele didactice pot trimite lucrări pentru simpozionul județean „Metode, strategii didactice folosite în stimularea interesului pentru lectură”.

Simpozionul se adreseaza cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și personal didactic auxiliar.

Cadrele didactice vor participa la simpozion cu articole ce vor face referire la: importanța lecturii în viața școlarului; efectele lecturii asupra dezvoltării copilului; metode active-participative de stimulare a interesului pentru lectură (2 pagini maximum).

Pentru redactarea articolelor se vor respecta următoarele cerințe: articolele să facă referire la tema propusă; titlul Times New Roman 14 Bold, cu majuscule centrat; la un rând distanță de titlu se trece numele autorului- pe rândul următor instituția cu Times New Roman 12 Italic; după un rând liber se redactează conținutul articolului cu Times New Roman 12, aliniat stânga-dreapta.

Articolele pentru publicare se trimit pe adresa: corina.stefan@ccdtr.ro.

Cadrele didactice vor primi diplome de participare și adeverinte publicare articol.

Articolele vor fi cuprinse în revista „Caleidoscop didactic teleormănean” a Casei Corpului Didactic Teleorman.

Cornelia RĂDULESCU