Proiect transfrontalier pentru siguranța locuitorilor din Zimnicea

Primăria orașului Zimnicea investește în siguranța cetățenilor săi. Reprezentanții celui mai sudic oraș al țării au implementat un proiect transfrontalier cofinanțat cu bani de la Uniunea Europeană pentru a dota cu echipamente specifice Serviciul voluntar pentru Situații de Urgență din oraș. Partener în proiect este orașul Svishtov din Bulgaria.

Orașul Zimnicea este localitatea care a fost aproape rasă de pe fața pământului în urma cutremurului din 1977. În plus, fenomenele meteorologice au devenit din ce în ce mai violente, în ultimii ani. Din acest motiv, conducerea primăriei din Zimnicea a hotărât să implementeze un proiect transfrontalier, împreună cu orașul Svishtov din Bulgaria, care are drept scop prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență în caz de catastrofe. Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

Concret, potrivit managerului de proiect, Ionuț Iancu, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Orașului Zimnicea va beneficia de echipamente specifice, neceare în gestionarea situațiilor de urgență.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 990.000 de euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni. De acesta beneficiază aproximativ 65.000 de locuitori, atât din Teleorman cât și din Bulgaria.

C. DUMITRACHE