Proiect pentru instruirea medicilor de familie, derulat de DSP Teleorman

Câteva sute de medici de familie din România vor fi selectați pentru a face parte dintr-un grup țintă al proiectului “Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern!”, derulat de Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman în parteneriat cu Direcția de Sănătate a Județului Alba, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Bihor şi Fundaţia Apelul Îngerului Român. Proiectul se va derula până la data de 21 decembrie 2020 și are ca obiectiv îmbunătăţirea nivelului de competenţe a 667 de specialişti implicaţi în furnizarea de servicii medicale în cadrul a trei programe naţionale: Sănătate Mintală, Sănătatea femeii şi copilului, Boli netransmisibile majore – Subprogramul Boli cardiovasculare.

Selectarea medicilor de familie din România se va realiza în vederea organizării şi desfăşurării instruirilor ce vor duce la creşterea competenţelor profesionale în:

  • abordarea pacienţilor cu boli cardiovasculare pentru minim 495 de medici
  • abordarea copiilor cu tulburări de spectru autist pentru minim 300 de medic
  • în abordarea pacienţilor cu patologie psihiatrică pentru minim 210 de medici
  • în diagnosticul prenatal pentru limitarea incidenţei malformaţiilor congenitale şi a bolilor genetice pentru minim 180 de medici.

Medicii selectați vor participa la sesiuni de instruire, care vor fi completate cu workshop-uri având ca teme domeniile menționate anterior. De asemenea, în cadrul proiectului, medicii de familie selectați vor avea ocazia de a participa la conferinţe internaţionale şi la schimburi de experienţă.

Prin derularea acetui proiect se așteaptă înregistrarea următoarelor rezultate:

  • 647 medici de familie si 20 angajaţi ai DSP-urilor partenere formaţi / perfecţionaţi in cadrul proiectului;
  • 79 sesiuni de cursuri organizate;
  • 3 workshop-uri judeţene organizate, 150 de participanţi;
  • 20 de medici de familie si 20 de angajaţi ai DSP-urilor partenere participanţi la stagii / conferinţe internaţionale.

M. MEILĂ