Programul de guvernare

Partidul Național Liberal a făcut public săptămâna trecută programul de guvernare pe anul viitor. Senatorul Eugen Pîrvulescu, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Național, susține că respectivul program de guvernare liberal este cel mai bun din ultimii 30 de ani. Eugen Pîrvulescu susține că în conformitate cu programul de guvernare, anul viitor toți românii o vor duce mai bine, iar despre primul ministru Ludovic Orban, care va conduce Guvernul în continuare, senatorul liberal teleormănean Eugen Pîrvulescu spune că este cel mai bun premier din ultimul sfert de secol.

Printre altele, se specifică în programul de guvernare că salariul mediu net va fi de 1.000 de euro până în 2024; vor fi construiți aproape 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, pensiile vor fi mărite, alocațiile vor fi dublate, iar alegerea primarilor se va face în două tururi de scrutin, reușind în felul acesta să aibă mai multă reprezentativitate. Programul PNL este contrazis de unii economiști, iar antreprenorii români sunt sceptici și reticenți. Cât de bine ne va fi anul viitor, rămâne de văzut.

Cert este că senatorul Eugen Pîrvulescu susține că anul viitor pensiile vor fi crescute în continuare cu 8 %, iar alocațiile copiilor vor fi dublate. Nu vor fi concedieri în rândul salariaților bugetari,cu toate că schemele sunt foarte stufoase. În schimb este posibil ca pe unele posturi, după ce salariații ies la pensie, să nu se facă angajări.

Altfel senatorul Eugen Pîrvulescu se află în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Ioan DUMITRESCU