Prognoza cursurilor de formare profesională, în Teleorman

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, anunţă pe site-ul propriu, listele privind prognoza cursurilor de formare profesională valabile pentru luna noiembrie 2013.
Statisitice arată că în perioada menţionată la nivel naţional vor fi organizate 142 de programe de formare profesională, valabile pentru un număr de 2892 persoane, care vor beneficia gratuit de servicii de formare profesională, organizate de fiecare A.J.O.F.M, în parte, tocmai pentru a obţine un loc de muncă în condiţii sigure.
La nivelul judeţului Teleorman, pentru luna noiembrie sunt programate doar patru cursuri de bucătar, inspector resurse umane, lucrător în creşterea animelelor şi lucrător în cultivarea plantelor, la care vor participa câte 14 persoane pentru fiecare dintre cursuri.
Conform aceleiaşi surese, judeţele cu cele mai multe persoane implicate în aceste programe de formare profesională, sunt Iaşi (175 persoane), Bucureşti (166 persoane), Buzău (154 persoane), Olt (140 persoane), Prahova (132 persoane).
La polul opus, judeţele cu cel mai mic număr de participanţi sunt Timiş, unde sunt înscrise pentru a parcurge aceste cursuri, 24 de persoane care doresc să se specializeze în meseria de stilist; judeţul Tulcea unde programul se adresează unui număr de 21 de persoane care se vor specializa în meseria de babby sitter şi judeţul Sălaj în al cărui program de formare profesională sunt cuprinse doar 18 persoane.
În acest sens, statisticile mai arată şi faptul că în judeţele Cluj, Maramureş şi Suceava nu s-a înscris nicio persoană pentru a susţine aceste cursuri în vederea speciaizării sau a reprofilării.
Însă, la acest capitol al judeţelor cu participare zero la cursurile de formare profesională, faptul că, spre deosebire de celelalte judeţe, Clujul este în vârful clasamentului de o bună perioadă de timp, fiind clasat ca judeţul cu cele mai multe locuri de muncă.

Mirel MANAFU

About The Author