Procurorii DIICOT au destructurat o reţea specializată în traficul de persoane

Zeci de mascaţi au întors cu susul în jos locuinţele mai multor familii din judeţul Teleorman, implicate în infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. 9 persoane au fost ridicate şi audiate de procurorii DIICOT Teleorman.
Luni de investigaţii, un dosar care abia încape în portbagajul unui autoturism, toate încheiate cu mai multe descinderi. Anchetatorii au strâns suficiente informaţii despre o reţea infracţională din judeţul Teleorman specializată în traficul de persoane.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Teleorman, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 9 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani.
În acest caz există suspiciunea că membrii grupării au recrutat, transportat şi exploatat prin muncă mai multe persoane din judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Călăraşi şi Vaslui.
Astfel, au fost identificate, până în prezent, un număr de 63 de persoane traficate, care au fost exploatate prin muncă în Spania, prejudiciul produs până în prezent fiind de aproximativ 600 000 euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T au instituit măsuri asiguratorii asupra mai multor conturi bancare precum şi asupra 11 imobile, situate pe raza municipiului Alexandria.
”Din cercetările efectuate a reieşit că membrii grupării ar fi obţinut, astfel, aproximativ 600.000 de euro care au fost investiţi în imobile construite în municipiul Alexandria sau au fost depuşi în conturi bancare.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 35.000 de euro, 1.100 de lire sterline, 1.400 de dolari şi 47.000 de lei.
De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe 11 imobile ale membrilor grupării şi ale familiilor acestora şi pe 4 conturi bancare în care se aflau cu titlu de depozit 150.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Teleorman.
Cei 9 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri au fost prezentaţi Tribunalului Teleorman cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Claudiu DUMITRACHE