Probleme, la altă grădiniță din Alexandria * Copiii de la Grădinița nr. 2, mutați la Grădinița nr. 3

Noul an școlar 2018-2019 a început, pentru unii preșcolari din municipiul reședință de județ, într-un ritm haotic, atât pentru cadrele didactice, pentru micuții care frecventează grădinița, cât și pentru părinții acestora. Dacă după o săptămână de la începerea noului an școlar activitatea Grădiniței nr. 10 din Alexandria a fost suspendată de DSP Teleorman, copiii fiind mutați la creșa din cadrul Grădiniței nr. 5 din municipiul reședință de județ, iar copiii de la creșă fiind duși la creșa Grădiniței nr. 6, la câteva săptămâni, alți copii, din altă grădiniță, își vor desfășura activitatea la altă unitate de învățământ decât cea la care au fost înscriși. Este vorba despre preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Normal nr.2, care vor fi mutați la Grădinița cu Program Normal nr. 3 din Alexandria.

Proiectul de hotărâre cu privire la mutare a fost aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Alexandria ce a avut loc săptămâna trecută.

S-a stabilit ca mutarea să se facă în urma ”controlului igienico sanitar efectuat de Direcția de Sănătate Publică Teleroman, la Grădinița cu Program Normal nr.2 Alexandria, când a fost constatată lipsa de personal nedidactic care să asigure zilnic curățenia și dezinfecția”, se arată în ”Expunerea de motive” atașată proiectului de hotărâre.

Potrivit aceluiași document, ”la această unitate de învățământ postul cu jumătate de normă pentru personalul nedidactic este blocat, iar singura soluție, care a putut fi aplicată de conducerea unității, a fost trimiterea a două îngrijitoare de la Grădinița cu Program Prelungit nr.7, câte două ore pe săptămână, pentru a realiza procesul de curățenie”.

Pentru remedierea situației, Grădinița nr. 2 are la dispoziție 30 de zile, în caz contrar se vor aplica prevederile Hotărârii nr.857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Astfel, grupa mixtă de preșcolari de la sediul Grădiniței cu Program Normal nr.2 se va muta într-o sală liberă din cadrul Grădiniței cu Program Normal nr. 3, sală care îndeplinește toate condițiile igienico sanitare și dispune de îngrijitor care asigură igiena zilnică.

Lucrări de modernizare, reabilitare, extindere, la mai multe unități de învățământ din Alexandria

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali au aprobat proiecte de hotărâri cu privire la executarea unor lucrări de modernizare, reabilitare și extindere la câteva unități de învățământ din municipiul reședință de județ, printre care și o grădiniță. Este vorba despre investițiile: ,,Reabilitare clădire laboratoare la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria (fost Grup Scolar Tehnic)”; ,,Reabilitare clădire Școala gimnazială nr. 5 Alexandria”; ,,Reabilitare, modernizare clădire (laboratoare multimedia) Școala gimnazială nr.7” și ,,Modernizare, extindere, dotare si amenajare curte interioară la grădinița cu program prelungit Ion Creanga”.

M. MEILĂ