”Pro România” în Teleorman

Partidul Pro România a ajuns și în Teleorman. Partidul Pro România se declară a fi un partid politic progresist și social liberal. Partidul a fost înființat pe 3 septembrie 1917 și este condus de fostul prim-ministru Victor Viorel Ponta, și a fost lansat împreună cu Daniel Constantin și Sorin Pâslaru. La lansarea partidului a fost prezentă și Ecaterina Andronescu, despre care se credea că va trece de la PSD la Pro România. La lansarea partidului, Victor Ponta a criticat Partidul Social Democrat pe care l-a condus într-o perioadă, precum și pe Liviu Nicolae Dragnea, președintele actual al social-democraților, și pe premierul Viorica Vasilica Dăncilă. ”Sunt social-democrat, dar cred în elite. Și cred că societatea nu poate să progreseze scoțând în față mediocrități, analfabeți politic, oameni care se califică pe un singur criteriu, al obedienței și credinței față de o structură politică sau de un lider politic”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier Victor Ponta, președintele Partidului Pro România a reușit să lase Partidul Social Democrat condus de Liviu Nicolae Dragnea, președinte și al Camerei Deputaților, și Alința Liberalilor și Democraților condusă de Călin Anton Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, fără majoritate în Camera inferioară a Parlamentului, mai mulți social-democrați și progresiști migrând la Partidul Pro România.

În Teleorman, coordonator al Partidului Pro România este Dumitru Goldbach, pâna nu demult purtător de cuvânt al organizației județene a PNL. Acesta, Dumitru Goldbach, afirmă că în Teleorman a reușit deja să structureze 40 de organizații locale, fără să menționeze câte sunt de la fostul Partid Conservator, câte sunt de la liberali sau de la social-democrați. Oricum coordonatorul Dumitru Goldbach recunoaște că astăzi, mai ales înTeleorman, este foarte greu să înființezi o nouă organizație de partid într-o localitate.

Dumitru Goldbach consideră că Ordonanța de Urgență a Guvernului, anunțată de premierul Viorica Dăncilă, referitoare la rejudecarea proceselor care au deja o hotârâre definitivă și irevocabilă, este o anomalie, menită să îi ajute pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să scape de condamnări. În ceea ce privește legea recursului compensatoriu, precum și amnistia și grațierea, părerea lui Goldbach este că acestea vor duce la structurarea unei jungle. Dumitru Goldbach mai spune că Partidul Pro România are deja candidați la alegerile europarlamentare de peste patru luni, printre care se numără Victor Viorel Ponta, președintele partidului, Corina Crețu, dar și alții, formațiunea politică respectivă propunându-și obținerea a 8-10 fotolii de europarlamentari. În ceea ce privește alegerile prezidențiale din decembrie, în Partidul Pro România se poartă încă discuții pentru desemnarea candidatului, susține Dumitru Goldbach.

Ioan DUMITRESCU