Primarul Victor Drăguşin, contrazis de reprezentanţii IPJ Teleorman – În Alexandria n-avem clanuri, ci grupări nestructurate

O declaraţie a edilului şef al Alexandriei, făcută la sfârşitul lunii trecute în cadrul unei şedinţe de consiliu local, conform căreia în Alexandria acţionează două clanuri destul de periculoase, a fost demontată, ieri, de reprezentanţii IPJ Teleorman, şeful inspectoratului cms. şef Valentin Dumitraşcu, adjunctul pe probleme de investigaţii criminale, cms. şef Nelu Urziceanu şi adjunctul pe probleme de ordine publică, cms. şef Marin Mitrana.
Cu ocazia unei conferinţe de presă organizată ieri la sediul IPJ Teleorman, Valentin Dumitraşcu a ţinut să informeze că în municipiul reşedinţă de judeţ nici nu se pune problema despre existenţa unor clanuri, ci, cel mult, este vorba despre nişte grupări nestructurate.
„Am văzut în presă o declaraţie a primarului, cum că în judeţul Teleorman ar fi clanuri. Nu putem numi c-avem clanuri. Putem vorbi despre grupări nestructurate, dar clanuri nu avem. Nu este vorba despre clanuri în adevăratul sens al cuvântului, cu ierarhizare, cu locotenenţi, cu paliere”.
Potrivit aceleiaşi surse, „declaraţia neadecvată” făcută de Victor Drăguşin a ajuns chiar şi la inspectorul general al Poliţiei.
„A fost o declaraţie neadecvată a domnului primar. După apariţia acesteia în presă, am primit un telefon de la inspectorul general care m-a întrebat dacă într-adevăr în Alexandria există clanuri”, a precizat şeful IPJ Teleorman.
Valentin Dumitraşcu a subliniat faptul că în Alexandria acţionează două-trei grupări nestructurate, care sunt monitorizate de poliţiştii teleormăneni.
Nu s-a amintit nimic, însă, despre o altă afirmaţie a primarului, cum că aceste clanuri sunt susţinute de „oameni cu funcţii în oraş” („Unul dintre clanuri, în mod special, chiar face ce vrea pe aici, sigur şi cu susţinerea unor personalităţi şi aici mă refer la oameni cu funcţii în oraş”).
Ce să înţelegem de aici? Că dacă nu sunt clanuri este exclusă intervenţia oamenilor cu funcţii? Sau poliţiştii n-au citit până la capăt declaraţia, pentru că şi grupările nestructurate pot fi încurajate de protecţia personalităţilor publice şi n-ar fi de mirare ca aceste grupuri să răspundă curând definiţiei de clan.

M. MEILĂ