Primarul din Videle, mai aproape de închisoare

Primarul din Videle, Nicolae Bădănoiu este tot mai aproape de închisoare. La termenul din data de 19 noiembrie 2018, judecătorii au fost de acord cu ascultarea, în ședință publică, a înregistrării ambientale dintre el și Nedelcu Marius. Primarul din Videle este acuzat de luare de mită.

“Admite cererile formulate de apelantul P.Î.C.C.J – Direcţia Naţională Anticorupţie. Admite, în parte, cererile formulate de apelantul inculpat Bădănoiu Nicolae. Dispune audierea martorilor Păcală Ion, Nedelcu Florin Marius, Cristina Ionel Sorin, Radu Virgil şi Ştefan Irinuca Mirela. Încuviinţează ascultarea în sedinţă publică a înregistrării ambientale din data de 26.01.2016 care cuprinde convorbirea purtată între Bădănoiu Nicolae şi Nedelcu Florin Marius. Respinge ca nefondată cererea de audiere a martorului Tide Adolf Ionuţ. Pentru termenul din 19.11.2018 se vor cita martorii Păcală Ion şi Nedelcu Florin Marius, urmând să fie ascultată şi înregistrarea menţionată anterior. Definitivă”, spun magistraţii în soluţia din data de 19 noiembrie.

Fostul primar al oraşului Videle, Nicolae Bădănoiu a fost condamnat la trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi. El nu poate să fie ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice. De asemenea a pierdut dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de care s-a folosit în săvârşirea infracţiunii (aceea de primar) și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 4 ani.

C. DUMITRACHE