Primarul comunei Crângeni, Iulian Lică, demis prin ordin al prefectului de Teleorman

Primarul comunei Crângeni, Iulian Lică, a fost demis de către Prefectul judeţului Teleorman, Florinel Dumitrescu, după ce edilul şef a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, conform deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Reamintim faptul că în urmă cu patru ani, inspectorii ANI au constatat faptul că primarul comunei Crângeni s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada 21 iunie 2012 – 23 septembrie 2013, a deţinut simultan atât funcţia de edil-şef, cât şi pe cea de Persoană Fizică Autorizată.

Decizia definitivă de încetare înainte de termen a exercitării de către Iulian Lică a funcţiei de primar al comunei Crângeni a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul declarat de primarul Lică împotriva sentinţei civile pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, secţia contencios administrativ şi fiscal, în luna iunie 2015. Prin urmare, Prefectul de Teleorman, Florinel Dumitrescu, a fost nevoit să semneze ordinul de încetare a mandatului înainte de termen al primarului Iulian Lică.

Fostul primar Iulian Lică nu va mai putea ocupa o funcţie eligibilă pe o perioadă de 3 ani de la încetarea înainte de termen a mandatului.

Funcţia de primar va fi preluată de către actualul viceprimar, până în momentul în care Guvernul va hotărî data de organizare a alegerilor anticipate.

George ZAVERA