Primăriile din Teleorman au redus drastic angajările de personal!

În ultimii ani, în primăiile și instituțiile publice din județul Teleorman factorii de decizie au profitat de permisivitatea legii în ceea ce privește numărul de angajați și nivelul de salarizare a acestora, astfel că au făcut angajări masive de personal, iar salariile lucrătorilor la stat au crescut exponențial.

În multe din primăriile teleormănene numărul de angajați aproape că s-a dublat, mulți dintre primari permițându-și luxul de a extinde schema funcționarilor din administrația publică locală, dar și să angajeze, cu carte de muncă și cheltuieli pe măsură, un mare număr de săteni care să se ocupe de persoanele în vârstă și cu ceva probleme de sănătate. Sunt unități administrativ teritoriale în care primarii sunt nevoiți să scoată lunar din visteria și așa destul de goală a primăriei peste un miliard de lei vechi doar pentru achitarea “drepturilor salariale” ale persoanelor angajate să poarte grija sătenilor cu vârstă înaintată.

Cum banii nu mai vin de la Guvern așa de mulți, cum ar fi dorit onor primarii teleormăneni, conducerile administrațiilor publice locale au redus drastic angajările de personal, chiar și atunci când unele din posturi au devenit vacante. În această perioadă, doar patru primării din Teleorman organizează concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante, posturi de execuție dar și neatractive din punct de vedere salarial.

Primăria comunei Blejești a scos la concurs un post de inspector grad profesional debutant în cadrul Compartimentului Registru Agricol și Urbanism. Primăria comunei Izvoarele angajează, prin concurs, 2 muncitori necalificați, iar Primăria comunei Putineiu un referent superior . În fine, Primăria comunei Buzescu oferă celor interesați posibilitatea să lucreze la stat, pe postul de paznic scos la concurs de către conducerea acestei localități.

Nici instituțiile publice din județul Teleorman nu mai oferă, ca în anii anteriori, pâine de mâncat pentru teleormănenii aflați în căutarea unui loc de muncă. În această perioadă doar ITM Teleorman a scos la concurs un post de consilier superior, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Teleorman un post de referent II și un post de consilier debutant, Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede un post de muncitor necalificat la compartimentul “Bucătărie”, iar Serviciul Public de Apă – Canal din comuna Suhaia un post de contabil și un post de casier. Vremuri grele!

George ZAVERA