Primăria Alexandria stimulează elevii să înveţe bine

Elevii alexăndreni cu rezultate bune la învăţătură au suficiente motive să înveţe bine şi pe semestrul al II-lea. Consilierii alexăndreni au decis să acorde burse elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Alexandria şi pe semestrul al doilea.
Din păcate, valoarea acestora a rămas neschimbată, dar măcar se acordă. Municipiul Alexandria a rămas printre puţinele din ţară care încă oferă burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură.
100 lei este valoarea burselor de performanţă, 70 lei pentru bursa de merit, 50 lei pentru bursa de studiu, iar 40 lei pentru bursa de ajutor social.
Potrivit hotărârii de consiliu local, ”unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, prin comisiile de administraţie, aprobă criteriile specifice de acordare a burselor de performanţă, a burselor de merit, a burselor de studiu şi a celor de ajutor social, cu încadrare în sumele alocate de la bugetul local, pentru fiecare unitate de învăţământ”.
Aprobarea numărului de burse pentru fiecare unitate de învăţământ din Alexandria se face de către consiliul local.
În primul semestru, consilierii locali au aprobat şi acordat un număr de 2083. Valoarea totală a acestora a fost de aproximativ 100.000 euro.
Cele mai multe burse, 1372 au fost reprezentate de bursele de merit. Pe locul al doilea s-au situat bursele de ajutor social. 601 elevi au îndeplinit criteriile pentru a primi aceste burse.
Doar 26 de elevi au primit burse de performanţă, iar 84 de studiu.

C. DUMITRACHE