Prima zi a “Târgului Mărţişorului” a dus lipsă de cumpărători

La Alexandria, ediţia a doua a “Târgului Mărţişorului”, s-a deschis ieri în parcul din spatele cinematografului. Încă din prima zi comercianţii au ieşit în întâmpinarea cetăţenilor de toate vârstele, cu marfă bogată, însă aceştia duc lipsă de cumpărătorii care, s-au lăsat aşteptaţi încă din prima zi, sau cel puţin aşa se vedeau lucrurile la momentul prezenţei noastre în acest vad comercial, atunci când comercianţii reuşiseră să-şi monteze tarabele şi să-şi expună marfa.
Dacă ţinem cont de faptul că faţă de anul trecut, numărul comercianţilor care au obţinut un loc în acest vad comercial s-a dublat, e limpede că acum, aceştia se aşteaptă să se întoarcă acasă cu buzunarele pline, iar cumpărătorii să poată să-şi mulţumească soţiile, fetele, mamele, sau după caz şi amantele, ordinea enumerării nefiind respectată.
Pe lângă tradiţionalele mărţişoare, la târg iubitorii vremurilor trecute, atunci când pe televizoarele românilor sau în bibliotecile acestora se aflau clasicii peşti din sticlă, au posibilitatea, ca de la acest târg să-şi întregească colecţia de bibelouri.
Referitor la costul mărţişoarelor, comercianţii au aplicat preţuri pentru toate buzunarele şi pretenţiile cumpărătorilor, de la 0,50 bani şi până la 40 de lei. Aici se găsesc măţişoare din plastic, carton, sticlă şi până la mărţişoare din argint sau care sunt placate cu argint. Şi pentru că vorbim şi de comercializarea bijuteriilor, încă din prima zi, s-au instalat şi clasicii bijutieri care îi ameninţă pe cumpărători cu aşa numitele oferte de sezon.
E clar faptul că de abia în ultima zi a târgului (8 martie), ne putem face o părere cu privire la cât de bine s-au desfăşurat activităţile de comerţ din acest vad, ceea ce ar putea reflecta şi cât de darnici s-au arătat domnii în această perioadă. În rest vremea să fie bună, că marfă e din belşug.

M.M.