”Prezidenţiabilii” Falcă şi Predoiu s-au ”duelat” în Alexandria

Alegerile interne din cadrul PDL pentru stabilirea candidatului la Preşedinţia României se apropie de final, dar rezultatul se cunoaşte încă dinaintea începerii ”campaniei”. Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu trebuie să fie declarat câştigător pentru ca şefii organizaţiilor judeţene să nu-şi piardă scaunul.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu şi-au prezentat, marţi seară, la Alexandria, proiectele pentru România cu care îşi propun să atace în 2014 cea mai înaltă funcţie în stat din postura de candidat al PDL. Aproximativ 200 de membri PDL Teleorman au participat la Consiliul de Coordonare Judeţean, convocat pentru “meciul” dintre cei doi aspiranţi la statutul de candidat la preşedinţie. Deşi Cătălin Predoiu a fost făcut KO încă din primele secunde de către adversar, se pare că votul pedeliştilor teleormăneni va fi în favoarea fostului ministru pentru ca preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu să nu-şi piardă scaunul de şef al filialei.
Primul care a luat cuvântul, în opinia preşedintelui PDL Teleorman, Teodor Niţulescu a fost ”Cristian” Predoiu. După ce a primit asigurări că de Paşte va primi un miel din partea liderului democrat-liberal teleormănean, Cătălin Predoiu a încercat să-i convingă pe teleormănenii prezenţi în sală că le cunoaşte problemele, istoria, dar şi personalităţile. Din păcate, a dat-o în bară la capitolul cultură şi l-a botezat pe Gala Galaction, despre care credea că se numeşte ”Galaxion”.
De cealaltă parte, arădeanul-teleormănean (tatăl său este din comuna Dideşti, jud. Teleorman), Gheorghe Falcă s-a dovedit mult mai stăpân pe discursul său şi le-a vorbit pedeliştilor despre valorile dreptei: familie, patrie şi Uniunea Europeană.
Mai mult decât atât, acesta doreşte şi unificarea Dreptei.
„După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, România are nevoie de un nou proiect, mult mai profund asumat intern, de un proiect popular. Acest plan de reconstrucţie a României nu pate fi elaborat decât de dreapta românească, pentru că doar principiile Dreptei pot să recroiască un stat care acum este risipitor, ineficient, şi, sub guvernarea Stângii, chiar abuziv. Iar pentru ca acest plan să aibă succes, este nevoie ca el să fie propus de către Dreapta unificată”, a declarat Gheorghe Falcă.
Sâmbătă, aproximativ 3000 de democrat-liberali teleormăneni îşi vor exprima preferinţa pentru unul dintre cei doi candidaţi, dar cărţile au fost deja făcute în favoarea fostului ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Toţi preşedinţii filialelor judeţene au fost ”îndemnaţi” de către liderul PDL, Vasile Blaga să-l susţină pe Predoiu pentru a nu-şi pierde scaunul. Votul împotriva lui Falcă este cauzat de gradul de rudenie, fin, dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu.
Ca o ciudăţenie, marca PDL Teleorman, cele cinci circumscripţii de votare în care pedeliştii îşi vor desemna candidatul pentru alegerile prezidenţiale sunt Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Roşiorii de Vede şi, atenţie, Suhaia (acolo unde va vota zona Zimnicea, iar primarul ”Bitanu” poate face legea).

Claudiu DUMITRACHE