Premii decernate elevilor cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede

Ziua Mondială a Zonelor Umede reprezintă un eveniment ecologic ce marchează semnarea Convenţiei de la Ramsar, din 1971.
În 2014 accentul s-a pus pe parteneriatul între agricultură şi ecologie. Şi asta pentru că, acest an a fost declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite, “Anul Internaţional al Agriculturii de Familie”.
Chiar dacă evenimentul s-a marcat la nivel mondial pe data de 2 februarie, la Alexandria vacanţa inter-semestrială şi fenomenele meteo care au dus la suspendarea cursurilor, nu au făcut altceva decât să amâne marcarea acestui eveniment, pentru prima săptămână de după vacanţă.
Aşa că, vineri 15 februarie, timp de o oră elevii Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, au susţinut cu ocazia acestui eveniment, mai multe referate privind importanţa zonelor umede atât la nivel naţional, cât şi la nivel mondial, expoziţii de desene tematice, dar şi afişe publicitare, colaje şi alte materiale, prin care aceştia au încercat să sublinieze importanţa implicării elevilor şi în alte acţiuni decât cele legate de şcoală, de programul lor zilnic.
Colajele şi afişele au fost realizate de elevi de clasa a X –a şi a XI-a, iar desenele expuse cu această ocazie le aparţin elevilor de clasa a IX-a şi a X-a.
Cadrele didactice care s-au implicat alături de elevi în realizarea acestui proiect sunt, Iuliana Oprea, Ionela Mocanu, Cristiana Purcărea şi Geanina Andrei.
Cu această ocazie, au fost premiaţi şi elevii alexăndreni, câştigători ai festivalului concurs internaţional “Învingător prin artă” desfăşurat la Iaşi în toamna anului trecut.
Este vorba despre cinci elevi de la clasa a X-a E, Nicoleta Cătrună, Lucian Ciurea, Sorin Delcea, Georgiana şi Cristina Anciu, elevi care au câştigat premiul I. Pentru rezultatele obţinute elevii talentaţi au fost răsplătiţi cu diplome, DVD-uri şi alte premii constând în materiale de pictură.
Un alt elev premiat cu această ocazie a fost Dragoş Manea din clasa a X-a E, pentru câştigarea premiului I la concursul regional memorial “Mircea Bordeianu” susţinut anul trecut în luna noiembrie, în judeţul Dâmboviţa.

M.M.