Poștașii aduc pensiile mai devreme în această lună

Pensiile vor fi date în această lună cu câteva zile mai devreme. Astfel, beneficiarii înregistraţi în bazele de date ale Casei Judeţene de Pensii Teleorman îşi vor putea organiza masa de Paști.

Pensionarii teleormăneni îşi vor primi drepturile băneşti mai devreme. Pentru luna aprilie, conducerea Casei Județene de Pensii anunţă achitarea în avans a drepturilor de protectie socială din sistemul public de pensii, fel ca şi asigurările sociale, inclusiv cele pentru invalizi, orfani şi văduve de război, pensiile de agricultori şi pensiile militare.

Dată fiind apropierea sărbătorii de Paști, poştaşii vor livra pensiile în perioada 10 – 14 aprilie.

Şi cei care primesc banii pe card îi por ridica tot de pe data de 10 aprilie.

Pensionarii se împrumută de sărbători

Cu toate că pensiile vin mai devreme înaintea sărbătorilor, cei mai mulți dintre pensionarii teleormăneni se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru a avea masa plină atunci când le calcă pragul copiii sau nepoții.

În prejma sărbătorilor, românii au fost obişnuiţi să-şi umple mesele cu tot ce este mai bun. Din păcate, în cele mai multe dintre cazuri, lipsa banilor îi determină să recurgă şi la împrumuturi financiare. Situaţie care se raportează şi la nivelul judeţului nostru, mai ales că aici sărăcia a atins cote ridicate, ceea ce situează Teleormanul printre cele mai sărace regiuni din ţară.

Iar printre cei care nu dispun de banii necesari pentru asigurarea strictului necesar pentru masa de Crăciun, se află şi pensionarii. Aceştia au posibilitatea de a se împrumuta la Casa de Ajutor Reciproc pentru a putea pune o bucată de cozonac pe masă, ori pentru a savura tradiţionalele sarmale.

Pentru a beneficia de împrumuturi de la CAR, pensionarii cotizează lunar 1 la sută din pensie, indiferent de valoarea acesteia. Dobânzile sunt bune, cu o rată fixă de 10 la sută.

C. DUMITRACHE