„Ponta te arde la pompă”

”Ponta te arde la pompă. Atenţie cresc preţurile”. Sub acest slogan conducerea Partidului Mişcarea Populară a demarat o campanie de strângere de semnături împotriva scumpirii benzinei şi motorinei. Prin această campanie formaţiunea doreşte să atragă atenţia populaţiei să nu accepte să plătească în plus la combustibil.
”Introducerea accizei de 7 eurocenţi la benzină şi motorină este o taxă anti-cetăţean. Spun asta pentru că aceşti bani vor ajunge la baronii USL, pentru finanţarea campaniilor electorale. Acciza Ponta le face plinul de campanie baronilor. Acciza va fi plătită de orice om, nu doar de către proprietarii de autoturisme”, a spus preşedintele PMP Teleorman, Adrian Florescu.
Mai mult decât atât, liderul PMP Teleorman consideră că taxa a fost introdusă pe fondul nepriceperii actualului Guvern de a colecta venituri la bugetul de stat. Odată cu această scumpire, conducerea PMP a estimat faptul că fiecare cetăţean va scoate din buzunar, în fiecare an, peste 400 lei.
”Creşte acciza, cresc toate preţurile din România, inclusiv la pâine, lapte, energie, gaze etc.”, a continuat Florescu.
Fostul parlamentar crede că există şi alte modalităţi pentru a creşte veniturile la bugetul de stat. Una dintre soluţiile oferite de acesta ar fi ca Guvernul să atragă mai multe fonduri europene.
”Guvernul ar putea să lupte mai bine cu evaziunea fiscală. De asemenea, ar trebui să fie mai serios în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene”.
Campania de strângere de semnături durează timp de patru săptămâni, până pe data de 16 martie. În tot acest timp voluntarii PMP vor fi prezenţi pe străzi, în magazine sau benzinării pentru a-i convinge pe români să semneze. Scopul lor este de a strânge un milion de semnături împotriva accizei. În judeţul nostru, target-ul fixat de Florescu este de 20.000 de semnături. Acţiunea se va încheia cu un miting în faţa sediului Guvernului.

Procent cu două cifre la europarlamentare
Noul partid se pregăteşte pentru prima ”bătălie electorală”, alegerile europarlamentare. În acest sens, la nivelul organizaţiei judeţene a fost aleasă o echipă de campanie, iar la începutul săptămânii viitoare vor trimite la centru propunerea de candidat a organizaţiei pentru alegerile din luna mai. Florescu şi-a fixat şi un obiectiv destul de îndrăzneţ pentru europarlamentare, obţinerea unui procent cu două cifre.
Încrederea preşedintelui PMP Teleorman este dată şi de faptul că în cele câteva luni scurse de la înfiinţarea partidului a reuşit să înfiinţeze organizaţii în peste 50 la sută dintre localităţile din judeţ.
În prezent, PMP Teleorman se mândreşte cu aproximativ 1500 de membri, dar este încă în plin proces de dezvoltare.

C. DUMITRACHE