Ponta și parlamentarele

Președintele Partidului Pro România, Victor Viorel Ponta, a făcut unele declarații de curând, în care spunea, printre altele, că nu crede că președintele României, Klaus Werner Iohannis, va respecta decizia CCR. Ponta spune că președintele Iohannis vrea neapărat alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie 2020.

La doar câteva zile după alegerile locale, un important membru de partid din Pro România spune că partidul este zguduit din temelii. Vineri a fost anunțată o a doua plecare importantă. După ce Ioana Petrescu, fostă ministru al Finanțelor, a anunțat că părăsește Pro România, Ponta mai primește o lovitură: Gelu Diaconu, fost șef al ANAF, și-a dat demisia din partid. Gelu Diaconu îl laudă pe Victor Ponta și spune că s-a înscris în partidul său, acum spune ”în pofida faptului că Ponta și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul”.

”Am venit pentru Victor Ponta, în pofida faptului că și-a făcut un fel de renume din a nu-și respecta cuvântul. Cu toate astea el rămâne pentru mine un foarte bun fost premier. Curajul în luarea de decizii economice liberale. Conduita la cele scrise mai sus nu poate fi decât una singulară. De astăzi nu mai sunt membru al Partidului Pro România”, a spus Gelu Diaconu. Acesta i-a indicat și pe cei vinovați de plecarea sa din Pro România: ”Chibzuitul domn președinte și entuziastul său tânăr secretar secretar general al Pro România Ilfov, Mircea Ursache și respectiv Andrei Rizoiu, peste noapte s-au transformat în mari strategi politici.”

Dumitru Goldbach, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului ProRomânia, vede actuala migrație politică din Pro România și afirmă că în pragul unor alegeri importante, cum sunt cele parlamentare, este aproape normal ca unii politicieni să treacă de la un partid la altul.

Ioan DUMITRESCU