Zăpezile abundente din ultimele zile, au făcut ca în ultimele zile echipajele de pompieri din cadrul ISU “A.D.Ghica” să intervină, nu pentru stingerea de incendii, ci pentru evenimente apărute în urma situaţiilor create de aceste ninsori abundente.
Aşa că, vineri 25 ianuarie 2014, s-au înregistrat mai multe evenimente.
Este vorba despre un acoperiş, al unui bloc de locuinţe, de pe strada Mărăşeşti, din municipiul Roşiorii de Vede, care a fost smuls, acesta căzând pe un autoturism Dacia şi pe faţada blocului. Situaţia respectivă a fost rezolvată în cele din urmă de pompierii militari roşioreni, care au acţionat cu o autospecială de descarcerare, împreună cu membrii Comitetului local pentru situaţii de urgenţă al municipiului Roşiorii de Vede.
Un alt acoperiş al unei locuinţe, de această dată al unei locuinţe din comuna Nanov, care a fost smuls, fără a fi înregistrate victime.
Doi copaci căzuţi pe drumurile publice, unul pe şoseaua ce leagă localităţile Smârdioasa şi Brânceni, au fost îndepărtaţi de membrii Secţiei Drumuri Naţionale, iar celălalt, de pe raza localităţii Tudor Vladimirescu, a fost înlăturat de membrii CLSU din localitate.
În aceeaşi zi, autospeciala formaţiunii de apărare civilă (AFAC), din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria a intervenit pentru a repune pe carosabil un tir ce a derapat pe DJ 506, între localităţile Teleormanu şi Mîrzăneşti.
În zona Turnu Măgurele, pompierii militari turneni au intervenit pentru repunerea unui alt autoturism pe carosabil, acesta fiind derapat într-un şanţ, la ieşirea din municipiul Turnu Măgurele spre localitatea Izlaz. În autoturism se aflau trei persoane, din care doi adulţi şi un copil. Misiunea a fost executată fără a fi întâmpinate probleme deosebite.
Fiind vorba de astfel de condiţii echipajele poliţiei rutiere au aplicat sancţiuni contravenţionale unui număr de opt participanţi la trafic. În aceste cazuri şoferii implicaţi în trafic nu aveau autoturismele dotate corespunzător pentru sezonul de iarnă.

M.M.

About The Author