Pompierii muncesc la foc continuu

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat 31 de evenimente. Aceștia au avut 17 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Tot popierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de locuință în localitatea Balta Sărată, cu o victimă de aproximativ 68 de ani, ce prezenta arsuri minore la nivelul mâinilor, ușor intoxicată cu fum și cu atac de panică. Aceasta a fost preluată de un echipaj SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Incendiul a fost stins de pompierii militari roșioreni în limitele găsite, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă, după aproape trei ore de intervenție. Au ars bunurile materiale dintr-un dormitor, un hol și acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe o suprafață de cca. 60 mp. Valoarea bunurilor salvate, reprezentând jumătate din casa de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere, a fost estimată la suma de 40000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

Oamenii în roșu au avut 4 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești, dar și 6 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Inspectorii au participat la 27 de controale în cadrul operatorilor economici, pe timpul acestora constatând mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale.

În contextul actual, în care se constată o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor luate și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului.

C.D.