Pompierii militari teleormăneni în luptă cu flăcările

Trei incendii cu cauze diferite
În decursul ultimelor zile pompierii militari din cadrul I.S.U. “A.D.Ghica” al judeţului Teleorman au fost solicitaţi să intervină în stingerea a trei incendii, semnalate în zilele de sâmbătă şi duminică.
Fiecare dintre incendii având cauze diferite. Unul dintre acestea a fost generat de o posibilă ţigară aruncată la întâmplare, celălalt incendiu a fost provocat de un scurt circuit electric, iar la baza celui de al treilea caz, se pare că incendiul a fost provocat intenţionat.
În prima speţă, incendiul a fost anunţat de un cetăţean disperat care a strigat: “Să vină pompierii! Focul se apropie de locuinţe!”. Anunţul a fost făcut în jurul orelor 22.35, atunci când incendiul se manifesta la vegetaţia uscată din apropierea unor locuinţe din comuna Vităneşti. Aceasta fiind ameninţată de furia flăcărilor. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit prompt pompierii militari alexăndreni, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, focul fiind stins în aproximativ 40 de minute. Incendiul a distrus vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de cca. 3000 mp şi a fost stins înainte de a se propaga la locuinţele învecinate. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 40.000 de lei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, s-a stabilit ca şi cauză probabilă a incendiului, o ţigară aruncată la întâmplare de un trecător.
În cel de al doilea caz, intervenţia rapidă a pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Videle, sâmbătă în jurul orelor 16.06, la incendiul izbucnit în interiorul locuinţei lui Ilie B., din comuna Cosmeşti, a rezultat cu limitarea pagubelor şi salvarea de la distrugere a întregului imobil.
La sosirea pompierilor militari, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, incendiul se manifesta într-o cameră de locuit, la un televizor, o masă şi o pătură, existând riscul extinderii flăcărilor la celelalte bunuri materiale din apropiere. Pompierii au reuşit să stingă focul în mai puţin de cinci minute, fiind salvate bunuri materiale de peste 80.000 de lei. Valoarea bunurilor distruse fiind de doar 800 de lei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a reieşit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică.
Iar în cel de al treilea caz, produs în ziua de duminică, în jurul orelor 02.33, cauza probabilă a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere.
Incendiul a fost semnalat pe numărul unic de urgenţă 112, de o persoană care a solicitat intervenţia pompierilor militari turneni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, aflat în proprietatea lui Nicu G., din comuna Ciuperceni.
Sosiţi la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii au constatat că flăcările cuprinseseră autoturismul în proporţie de cca. 90%.
Cu toate că focul a fost stins în mai puţin de 10 minute, nu s-a mai putut recupera mare lucru. În acest caz valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 5.000 de lei. Iar cea a bunurilor salvate de numai 500 de lei.
În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere de către o persoană necunoscută, fapt pentru care acest caz a fost preluat de către poliţie pentru cercetări mai amănunţite.

M.M.