Pompierii în ALERTĂ! 25 de misiuni extrem de dificile

Pompierii din Teleorman nu au liniște în această perioadă. În 24 de ore, ”oamenii în roșu” au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 25 de evenimente.

16 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 2 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești. 3 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus. 4 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Pentru a preveni răspândirea infecției cu SARS-CoV-2, pompierii militari teleormăneni împreună cu jandarmii, polițiștii, polițiștii locali, precum și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, controalele efectuate au vizat zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile și terasele, dar și mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Pompierii au participat la verificarea a 18 operatori economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 26 de sancțiuni contravenționale.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.

C.D.