Poliţiştii teleormăneni se dau singuri de gol

Un caz pe care poliţiştii teleormăneni încercau să-l ascundă de ochii presei a ajuns la ziarişti dintr-o greşeală a noului purtător de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Brabete. Aceasta a ataşat într-un mail transmis presei teleormănene mai multe rapoarte ale colegilor săi. Printre acestea şi cazul unui elev la Şcoala de Agenţi Vasile Lascăr din Câmpina care n-a dorit să oprească la semnalele unui agent de poliţie, a accelerat şi a intrat în maşina de poliţie a agentului rutier.
În informarea agentului constatator din Roşiorii de Vede se preciza că la faţa locului nu au participat reprezentanţii mass-media şi acest caz poate fi ”muşamalizat”.
”În timp ce ag. şef Iordan Ionuţ din cadrul Biroului Rutier al Politiei Rosiorii de Vede, se afla în serviciu cu auto MAI 26193, pe strada Izbiceanu, din mun. Roşiorii de Vede, unde executa controlul traficului rutier, a efectuat semnul regulamentar de oprire pentru un autoturism VW Golf care circula dinspre strada Oltului spre strada Carpaţi. Conducătorul auto al acestuia nu a oprit la semnul regulamentar al agentului, accelerând, după care a pierdut controlul direcţiei de mers intrând în coliziune cu auto Dacia Logan cu numărul MAI 26193, parcat regulamentar, pe partea dreaptă cu luminile de poziţie în funcţiune, la aproximativ un metru distanţă de lampa de iluminat stradal, care era în funcţiune.
În urma impactului autoutilitara de serviciu a fost proiectată într-un pom de pe stradă. Autovehiculul marca VW Golf, cu numărul TR 05 CSV implicat în accident, a fost condus de numitul Dincă Florin Dragoş, de 19 ani, din Roşiorii de Vede, elev la Şcoala de Agenţi Vasile Lascăr Câmpina, care se afla în timpul liber.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a numitului Pisoc Cosmin, de 22 ani, din mun. Roşiorii de Vede, ocupant al locului din dreapta al autoturismului marca VW Golf, care ulterior, s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Roşiorii de Vede, unde i s-a stabilit diagnosticul, traumatism cranio facial minor, plagă contuză temporo-parietală dreaptă, plagă contuză buză superioară, nefiind necesara internarea.
Autospeciala MAI 26193, prezintă următoarele avarii: – spoiler spate spart, capotă portbagaj îndoită, roată stânga spate, aripă stânga spate înfundată, axă roţi spate ruptă, lampă semnalizare stanga spate spartă, prag stânga înfundat.
Conducătorului auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosarul penal nr. 199123/2013, pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se da solutie legala prin parchet. Cercetarea la faţa locului a fost efectuată de către echipa operativa din cadrul Politiei mun. Rosiorii de Vede.
La faţa locului nu au participat reprezentanţii mass-media”, se scrie într-un document al IPJ Teleorman şi transmis reprezentanţilor mass-media.

C. DUMITRACHE