Poliția Teleorman recrutează tineri pentru școlile MAI

Polițiștii teleormăneni au demarat campania de recrutare a candidaţilor pentru sesiunea de admitere 2017, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Inspectoratul de Politie Judeţean Teleorman informează tinerii, absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină politişti, că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Începând de ieri, 25 aprilie 2017, se desfășoară activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea 2017, învăţământ cu frecvenţă.

Tinerii doritori pot afla informații despre instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne:

1. Academia de Poliţie „ALEXANDRU IOAN CUZA” – Bucureşti;

  • a) Facultatea de Poliţie
  • b) Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – programul de studii universitare de licenţă/specializarea „Drept”

2. Şcoala de Agenţi de Poliţie “VASILE LASCĂR” – Câmpina;

3. Şcoala de Agenţi de Poliţie “SEPTIMIU MUREŞAN” – Cluj-Napoca;

De asemenea, se poate opta și pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii care pregătesc personal pentru Ministerul Afacerilor Interne:

  1. Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”;
  2. Academia Tehnică Militară – Bucureşti;
  3. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – Sibiu;
  4. Institutul Medico-Militar – Bucureşti;
  5. Academia Navală „Mircea cel Bătrân”;
  6. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” – Piteşti
  7. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” – Constanţa;
  8. Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – Bucureşti.

Relații suplimentare se obțin de la sediul Poliției Telorman

Persoanele interesate se pot prezenta la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman pentru informare, consiliere şi înscriere, în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 0900 -1200 , astfel: – până la data de 26.05.2017 – pentru instituţiile de învăţământ superior ale M.A.I şi M.Ap.N. şi instituţiile de învăţământ postliceal ale M.Ap.N. ; – până la data de 21.07.2017 – pentru instituţiile de învăţământ postliceal ale M.A.I..

Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 27 de ani, să fie cetăţeni români, apţi din punct de vedere medical, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat, să nu aibă cazier şi să nu fi fost exmatriculaţi dintr-o instituţie de învăţământ pentru abateri disciplinare.

Toate condițiile legale și criteriile specifice sunt prezentate punctual pe pagina de internet a instituției noastre, tr.politiaroaman.ro – Carieră/ Admitere sau sunt afișate la sediul Inspectoratului de poliție Județean Teleorman- Serviciul Resurse Umane, situat în strada Ion Creangă, nr. 71-73, Alexandria.

C. DUMITRACHE