Poliția rutieră nu-i iartă pe șoferi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman dau amenzi pe bandă rulantă. Aceștia acționează pe linia prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de producere a accidentelor rutiere, în acest sens fiind aplicate 58 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24455 lei.

Totodată, au fost reținute și 9 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare și 2 plăcuțe de înmatriculare.

Cu toate acestea, evenimente nedorite încă au loc. De exemplu, un bărbat în vârstă de 44 ani din comuna Măldăeni, în timp conducea un autoturism pe DC 42, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat în gardul unei locuințe, rezultând numai pagube materiale.

Conducătorul auto implicat în accident a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării probelor de sânge pentru a i se stabili alcoolemia.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducere sub influența băuturilor alcoolice”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.