Poliția, jandarmeia și pompierii controlează ”la sânge” dacă se respectă măsurile anti COVID

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Teleorman cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit polițiștilor din Teleorman, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 383 de persoane și peste 81 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 64 sancțiuni contravenționale, dintre care 60 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 11.500 lei.

De asemenea, au fost verificate peste 43 de mijloace transport, dintre care 13 mijloace de transport în comun.

Dar nu sunt singurele controale și sancțiuni. Și pompierii din Teleorman. au fost pe teren.

”Cu toate că misiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, inspectorii unității noastre au constatat mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 500 de lei”, spun pompierii teleormăneni.

Cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea mai multor măsuri de prevenție. Purtarea măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Masca trebuie purtată astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite.

Igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil. Evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

”În contextul actual, în care se constată o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor luate și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului”, mai spun pompierii din Teleorman.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns