Poliţia în luptă cu… absenteismul şcolar

De mânuţă împreună, pentru o naţiune bună. Aşa poate suna acţiunea poliţiştilor teleormăneni care vor să combată absenteismul şcolar. Şi dacă mulţi dintre oamenii legii n-au prea călcat pe la şcoală atunci când trebuia, iată că în primul semestru al anului şcolar 2013-2014 ei au fost prezenţi la aproximativ 400 de şedinţe cu părinţii.
”Poliţiştii din cadrul I.P.J. Teleorman, alături de celelalte structuri ale M.A.I., au acţionat în mod prioritar pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
În primul semestru al anului şcolar 2013-2014 , zilnic s-a acţionat în medie cu 108 patrule, însumând un număr total de 238 de forţe, dintre care 209 poliţişti, 20 jandarmi şi 9 poliţişti locali.
Menţionăm faptul că la activităţile şi acţiunile desfăşurate în sistem integrat, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au participat în proporţie de 88 la sută poliţişti, 8 la sută jandarmi şi 4 la sută poliţişti locali.
În acest sens, au fost desfăşurate 799 acţiuni, dintre acestea 388 pe linia prevenirii absenteismului şcolar, 278 pentru respectarea regimului circulaţiei rutiere şi 133 alte acţiuni. În cadrul acestor acţiuni au fost identificaţi 297 elevi care absentau de la orele de curs.
De asemenea, s-a participat la un număr de 393 şedinţe cu părinţii şi cadrele didactice”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.
Trebuie spus că în acest interval au fost constatate şi aplicate un număr de 514 sancţiuni contravenţionale.

C.D.