Poliţia în acţiune! Şoferii nu se dezmint şi consumă alcool înainte a pleca la drum

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat la sfârșitul acestei săptămâni, pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18320 lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere.

Printre neregulile constatate, amintim cazul unui bărbat în vârstă de 43 ani din com.Peretu jud.Teleorman care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN6, la Km 100 deși se afla sub influența alcoolului, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi nu este singurul. Polițiștii din Alexandria au oprit pentru control pe DJ 504, pe raza satului Orbeasca de Sus un autoturism condus de un bărbat din Mun. București care prezenta halenă alcoolică, fiind testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, polițiștii din Turnu Măgurele au depistat în flagrant un bărbat în vârstă de 45 ani din Turnu Măgurele în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului, din localitate, deși se afla sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, fiind condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Şi polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Suhaia, jud. Teleorman au oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN51A, în direcția de mers comuna Fântânele – comuna Viișoara.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 56 ani din com. Suhaia și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele tuturor şoferilor prinşi a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.