Poliția din Teleorman ”arde” tot ce prinde! Peste 400 de sancțiuni în valoare de 180.000 lei

Polițiștii din Teleorman au devenit spaima șoferilor. Și pe bună dreptate. În 72 de ore oamenii legii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 180.000 de lei. Aceștia au reținut 41 permise de conducere și au retras cinci certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni privind regimul circulației pe drumurile publice, dintre care opt de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani din comuna Dobrotești care conducea un autoturism pe DC 45, pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitate, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, prezentând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în comuna Vârtoape, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703, pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

”Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În anul 2020, în urma activităților desfășurate pe linia siguranței rutiere, polițiștii teleormăneni au constatat 696 de infracțiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care nu mai puțin de 130 privind conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, spun polițiștii din Teleorman.

În vederea prevenirii implicării în evenimente rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman atrag atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării unor reguli privind prioritatea de trecere. ”Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată. Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă”, mai spun polițiștii.

Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător ori pe culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Pietonii surprinși și accidentați ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roșie a semaforului destinat acestora sau nerespectării altor obligații stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condițiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulație prin acel sector de drum.

C. DUMITRACHE

Lasă un răspuns