Poate veni salvarea lui Stroe de la Alexandria?

Prezent la dezbaterile Comisiilor de Buget-Finanţe ale Parlamentului, ministrul de Interne Radu Stroe a fost întrebat dacă sunt suficienţi bani pentru carburanţi. Stroe a spus că dacă pentru celelalte maşini din dotare sunt fonduri, probleme sunt la maşinile dotate cu radar.
Nu ştim pe unde va scoate cămaşa ministrul liberal dacă nu va obţine bani pentru parcul auto, pentru că le-a promis sindicaliştilor din Poliţie că dacă nu va sigura funcţionarea parcului auto prin „întinerirea” maşinilor, asigurarea combustibililor şi a inspecţiilor tehnice anuale îşi va da demisia.
Iar în timp ce ministrul liberal îşi riscă funcţia şi cariera pentru că n-are motorină, la Alexandria, colegul său de coaliţie, Victor Drăguşin, nu mai ştie ce să facă cu vreo 2000 de tone de combustibil lichid (motorină), care zac de exact 10 ani în rezervoarele fostei centrale termice de zonă de la IAICA. Chiar dacă n-o fi bun de pus direct în rezervor, combustibilul ar putea deveni utilizabil printr-o prelucrare suplimentară.
Cantitatea care se află în custodia primăriei municipale face parte dintr-un sprijin acordat de la rezerva de stat în iarna anului 2003, cantitatea totală preluată de TermaServ fiind de 5000 de tone, din care a consumat doar 3000 de tone.
Cum TermaServ a fost o societate comercială subordonată consiliului local, motorina a fost lăsată drept „moştenire” municipalităţii, după desfiinţarea furnizorului de căldură din Alexandria, dar asta creează probleme primăriei, care trebuie să asigure integritatea şi calitatea combustibilului aflat în custodia sa, iar asta nu se poate realiza fără o pază permanentă şi responsabilă, iar primăria n-are personal care să corespundă acestor exigenţe.
Aşa că va fi nevoită să apeleze la o firmă de pază privată, dar asta înseamnă bani, vreo 900.000 milioane de lei vechi, după calculele edilului şef Victor Drăguşin. Bani care ar trebui prevăzuţi în buget, dar deocamdată nu se ştie de unde ar putea fi luaţi.
Transferarea combustibilului către Ministerul de Interne, care are atâta nevoie de motorină, ar putea fi o soluţie. Printr-un barter cu una dintre rafinăriile în funcţiune, Ministerul de Interne şi-ar putea rezolva în primă instanţă problemele, până la o eventuală rectificare bugetară.

Şt. B.