PNL Teleorman a obținut un scor istoric și va conduce Consiliul Județean Teleorman

”PNL Teleorman este marele câștigător al alegerilor locale din județul Teleorman”! Declarația aparține secretarului genral adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, dar și a președintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu. Cei doi acuză mai multe nereguli și fraude în procesul electoral și solicită renumărarea voturilor.

PNL Teleorman a obținut un scor istoric și va conduce Consiliul Județean Teleorman. Potrivit secretarului genral adjunct al Guvernului, majoritatea pe care a obținut-o PNL în Consiliul Județean Telorman nu face altceva decât să-l transforme pe Adrian Gâdea într-o marionetă.

”Este o victorie uriaşă. Pentru prima dată în istorie, judeţul Telorman este câştigat de PNL. După 30 de ani de la Revoluţie, iată că PNL reuşeşte să câştige alegerile în judeţul Teleorman , obținând un scor de 43,6 la sută.

Avem majoritate în Consiliul Judeţean. 7 consilieri din 33. Asta arată faptul că PNL va avea 2 vicepreşedinţi. În aceste condiţii pot spune că acest preşedinte marionetă va prinde fluturi.

La nivelul județului este echilibru. PNL are 484 de consilieri locali, iar PSD are 478. Noi avem 47 de primari, ei au 48. Asta spune multe şi arată că oamenii vor o schimbare şi îşi doresc dezvoltarea judeţului. Sunt convins că la alegerile parlamentare PNL va câștiga peste 50 la sută în judeţul Teleorman”, a declarat Cristi Barbu.

La rândul său, președintel PNL Teleorman și candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Eugen Pîrvulescu este extrem de mulțumit de scorul pe care partidul a reușit să-l obțină în județul Teleorman.

”Vreau să mulţumesc teleormănenilor pentru mobilizare. Oamenii au demonstrat că se poate şi în judeţul nostru. Este într-adevăr un scor istoric. 43,6 la sută, cu majoritatea în Consiliul Județean. Vor fi 17 consilieri ai PNL, 15 ai PSD. Avem 2 consilieri mai mult.

Mulțumesc tuturor celor care au votat PNL. Vreau să știti că atât Consiliul Județean Teleorman, cât și celelalte primării vor fi în slujba cetățenilor”, a declarat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Cu toate acestea, Pîrvulescu îi acuză pe cei de la PSD de fraudarea alegerilor. Acesta a depus o contestație la Biroul Electoral Județan pentru renumărarea voturilor având mai multe suspiciuni în acest sens.

”Am constatat, încă de duminică noaptea când am început să numărăm voturile, foarte multe nereguli. Tocmai de aceea, în acest moment, comuna Islaz este blocată din punctul de vedere al închiderii procesului electoral. Acolo a fost întocmit un dosar penal pentru nereguli. Asta ne-a determinat ca astăzi să depunem o contestație la BEJ (Biroul Electoral Județean n.r.) pentru a cere renumărarea voturilor pentru președintele Consiliului Județean. Diferența este foarte mare. Aproximativ 9000 de voturi între președintele Consiliului Județean și consilieri. Avem peste 20 de reclamații venite din teritoriu și considerăm că a fost o fraudă. Deocamdată strângem dovezi pentru a demonstra acest lucru. Avem informații că după închiderea urnelor a început furtul.

Consider că lucrurile nu sunt încheiate în ceea ce privește președintele Consiliului Județean Teleorman și vom demonstra că a fost o fraudă în procesul electoral atât la numărare, cât și la întocmirea proceselor verbale.

Sunt convins că atunci când vom renumăra voturile vom găsi foarte multe nereguli și inadvertențe între ceea ce scrie în procesul verbal, între ceea ce s-a filmat pe tabletă și voturile care sunt în urnă”, a adaugat liberalul.

Acuzele senatorului nu se opresc aici. Acesta îi acuză și pe adversarii partidelor de dreapta de ”blat cu PSD”. Vizat este președintele PMP Teleorman, Doru Coliu, președintel ALDE Teleorman, Samuel Calotă și președintele PER Teleorman, Teodor Nițulescu.

”Suntem deschiși la orice dialog cu orice partid de dreapta, dar din păcate alegerile de duminică ne-au arătat că unii competitori, așa ziși de dreapta, au fost cot la cot cu PSD. Și aici aș aminti în mod special de Coliu de la PMP, pe Nițulescu, pe Calotă Samuel. Acești oameni nu au făcut decât să încurce PNL și au făcut blat cu Adrian Gâdea. Din fericire n-au reușit să intre nici măcar în Consiliul Județean”, a mai spus preșdintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

C.D.