“PNL are nevoie de toți membrii și toți liderii”

Devine tot mai clar faptul că ieșirea furtunoasă a lui Rareș Bogdan, prin care solicita retragerea lui Ludovic Orban din fruntea partidului, n-a fost decât un fel de încercare a mării cu degetul. Prim-vicepreședintele PNL și grupul său au vrut să vadă care este sprijinul de care se mai bucură Orban în partid și în funcție de asta să-și pregătească strategia pentru perioada care urmează. “Puciștii” au constatat că doar vreo 7 filiale județene s-ar ralia demersului lor, în timp ce majoritatea covârșitoare a organizațiilor județene îl susțin pe actualul președinte al PNL.

Acum Rareș Bogdan tace, la fel ca și Robert Sighiartau, și așteaptă momentele potrivite pentru a mai bate câteva cuie în talpa lui Ludovic Orban, care să-i mai șubrezească poziția până la Congres.

Iar dacă tabăra anti-Orban tace, au început să vorbească cei care nu vor război în PNL, ci dezbateri de substanță, iar viitorul președinte al partidului să fie ales democratic la Congres.

Dar sunt și liberali care nu se sfiesc să-l susțină public pe Ludovic Orban. Printre primii care s-au pronunțat în acest sens a fost deputatul teleormănean Costel Barbu, care, după ce a enumerat meritele președintelui său în aducerea PNL la guvernare, a anunțat că “Filiala PNL Teleorman rămâne aproape de Ludovic Orban, cel care a dus partidul acolo unde îi este locul, la guvernare, și suntem loiali Partidului Național Liberal. Orice neînțelegere se poate rezolva prin dialog, prin comunicare sinceră, în interiorul partidului. Trăim vremuri grele, în care avem nevoie de unitate și solidaritate.”

Un alt liberal care ridică glasul în susținerea lui Ludovic Orban este Antonel Tănase, fostul secretar general al Guvernului; demis de premierul interimar Nicolae Ciucă, el spunând, printre altele: “Ludovic Orban nu este un șef. Ludovic Orban este un lider care are de oferit strategie, viziune, atitudine și acțiune. Și ori de câte ori e nevoie, onoare. Este nevoie în continuare de domnul Orban la șefia PNL căci, dacă ne uităm în urmă, de unde am pornit alături de el în a dezvolta România, performanța este incredibilă.

Și dacă e să fim realiști, secretul rămâne viziunea, nu impunerea. Ludovic Orban rămâne definiția unui lider, cu multe clase peste șefuleții care se visează conducători.”, potrivit stiripesurse.ro.

Un alt liberal vechi, europarlamentarul Vlad Nistor, crede că Ludovic Orban va câștiga duelul politic cu Rareș Bogdan.

“Nu este o bătălie, între Rareș Bogdan și Ludovic Orban. O bătălie ar însemna că există echilibri între cele două tabere ori, după câte cunosc eu PNL, un astfel de echilibru nu există. (…) Este dreptul lui. Rareș Bogdan e cu mult mai consistent și mai justificat în intervențiile sale decât Robert Sighiartau, unul dintre cei mai slabi secretari generali ai PNL din 90 încoace. De unde văd eu lucrurile, cred că este o activitate preelectorală la capătul căreia cel mai bun președinte pe care l-a avut PNL de foarte mulți ani, probabil chiar din 90 încoace, câștiga aceste alegeri.

Dezbaterea e normală și PNL are nevoie de toți membrii și toți liderii.”, a spus Vlad Nistor marți seara, într-o emisiune televizată.

C.R.