PNL a câștigat Consiliul Județean Teleorman, dar a pierdut președinția CJ

Situație extrem de complicată la Consiliul Județean Teleorman. Deși funcția de președinte a fost câștigată de Adrian Gâdea de la PSD, acesta va avea o misiune extrem de grea și asta pentru că majoritatea în Consiliul Județean va fi deținută de PNL.

Aproximativ 2500 de voturi. Aceasta a fost diferența dintre candidatul PSD la șefia CJ Teleorman, Adrian Gâdea și contracandidatul liberal, Eugen Pîrvulescu. Situația este însă extrem de complicată pentru social-democrat și asta pentru că majoritatea în Consiliul Județean este asigurată de PNL.

Doar PNL și PSD au trecut pragul electoral și au intrat în Consiliul Județean.

În 96 din cele 97 de primării din județul nostru, primari au ieșit doar candidații PNL și PSD. Un singur partid a reușit să spargă hegemonia celor două partide. Este vorba despre USR Plus. Marius Stanciu, candidat al Alianței a reușit să-l învingă pe cel mai longeviv primar din Teleorman. După 7 mandate la rând, liberalul Victor Letcanu a fost înfânt, iar Primăria din Drăgănești de Vede va avea un alt primar după mai bine de 28 de ani.

Toate cele 5 orașe și municipii din județul Teleorman au fost recâștigate de primarii în funcție, toți de la PSD. Victor Drăgușin în Alexandria, Valerică Cârciumaru în Roșiorii de Vede, Dănuț Cuclea la Turnu Măgurele, Nicolae Bădănoiu în Videle și Petre Pârvu la Zimnicea.

C. DUMITRACHE