Pluseriștii își iau nasul la purtare?

În limbaj de argou, a-ți lua nasul la purtare înseamnă a te obrăznici. Expresia se potrivește de minune reprezentanților USR-PLUS, care după ce și-au văzut sacii în căruță au început să-i atace pe liberali, ori de câte ori li se ivește ocazia, uitând că fără Orban și compania n-ar fi ajuns în veci la guvernare.

Când țara arde de grija Covidului și a crizei economice generată de virus, doamna Dragu, președintele Senatului, își piaptănă ciuful și nu mai are somn de grija reducerii numărului de parlamentari, temă despre care nu mai vorbește nimeni de 11 ani, decât în campaniile electorale. Iar în acest timp, zeci de legi necesare zac prin sertarele birourilor din Casa Poporului.

Unii miniștrii din echipa lui Barna și Cioloș, în loc să-și suflece mânecile și să se apuce de treabă, nu mai prididesc să-i atace pe miniștrii liberali, care le-au lăsat „o grea moștenire”. În mod logic, te întrebi cum au ajuns ei la această concluzie în doar câteva zile după preluarea mandatului? Din două, una. Ori reprezentanții pluseriștilor sunt niște genii (ceea ce nu este cazul), ori își găsesc de pe acum justificări pentru viitoarele eșecuri.

Ministrul Sănătății, de exemplu, scoate din buzunarul de la piept o ordonanță de urgență care este din start aberantă. Primarii trebuie să organizeze cabinetele de vaccinare anticovid din resurse proprii, deși cele mai multe primării n-au bani nici pentru funcționare. Iar cabinetele nu înseamnă numai elemente de logistică, ci și personalul care să le deservească și salariile necesare. A trebuit să vină Boc la București, în fruntea unui grup de primari de municipii, pentru ca lucrurile să se lămurească, nicidecum să se rezolve deocamdată.

La Iași, consilierii județeni și locali ai USR-PLUS refuză să colaboreze cu cei liberali, pentru că președintele Consiliului Județean, Alexe, și primarul Chirica au fost chemați pe la DNA. Ce să facă liberalii acum? Să le amintească că și Barna a dat cu subsemnatul pe la instituția condusă cândva de Kovesi.

Poate că-i ca convinge președintele Iohannis pe cei care se poartă ca niște copii răsfățați, că guvernarea e o treabă serioasă, nu un joc de-a baba oarba.

Șt. B.