Piroman, hoţ şi viitor puşcăriaş?

Viitorul unui copil de 13 ani este aproape distrus. După ce a dat foc şcolii în care trebuia să înveţe s-a gândit că poate scoate ”un ban grămadă” şi s-a apucat de furat. Spargerea a fost dată tot la şcoala pe care o urăşte atât de tare.
Nu i-a plăcut şcoala şi s-a gândit să o distrugă. Dacă planul de a-i da foc nu a avut urmările pe care le-a sperat, un adolescent în vârstă de 13 ani s-a gândit că poate face rost de bani de pe urma ”şcolii”. Aşa că a pus la cale un plan pentru a fura lucruri de valoare. Băiatul a intrat prin efracţie în şcoala din comuna Mavrodin, de unde a furat un calculator, un monitor şi o staţie cu boxe, toate în valoare de 22 milioane lei vechi.
”În seara zilei de 14 spre 15 februarie, persoane necunoscute au pătruns prin forţarea unui geam termopan în şcoala gimnazială din comuna Mavrodin, judeţul Teleorman de unde au sustras mai multe bunuri de interes didactic dintre care enumerăm o unitate de calculator, un monitor, un set de boxe precum şi mai multe cabluri de alimentare a acestora, creând un prejudiciu total de 2200 lei”, se arată într-o informare a IPJ Teleorman.
Din păcate nu s-a bucurat prea mult de ”bunuri” şi asta deoarece a fost prins de oamenii legii.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit unităţii vătămate, iar în cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, dar potrivit legii româneşti acesta nu poate răspunde penal pentru comportamentul său.

C. DUMITRACHE