Pietonii, o problemă pentru traficul rutier

Tot mai mulți pietoni cad victime ale accidentelor rutiere. Din păcate, cele mai multe nenorociri se întâmplă chiar din cauza lor și asta pentru că traversează prin locuri nepermise și fără să se asigure.

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acționat la acest sfârșit de săptămână, pe linia prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.445 lei. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.

Dar cele mai multe accidente rutiere se pare că se întâmplă din cauza pietonilor. Un bărbat în vârstă de 47 ani din Roșiorii de Vede, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mărăști din oșiorii de Vede, a acroșat un bărbat în vârstă de 63 ani din Roșiorii de Vede care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului, a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ, iar pietonului i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se da soluție prin Parchet.

C.D.