Peste 950 de teleormăneni pot beneficia de programele de formare profesionale

Anul 2014 vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu programe de formare profesională pentru aproximativ 1000 de teleormăneni care se află în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman.
Astfel, prin intermediul agenţiei sunt organizate gratuit, un număr de 64 de programe de formare profesională, în 18 meserii sau calificări, la care se pot înscrie maxim 966 de beneficiari.
În această lună, în judeţul nostru au intrat la măsurile de recalificare, 28 de şomeri, 14 în meseria de instalator şi alţi 14 în meseria de zidar, tencuitor.
Până în prezent, programele de formare profesională, şi-au dovedit eficienţa, ele contribuind la creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, în scopul mobilităţii şi reintegrării şomerilor pe piaţa muncii.
În Judeţul nostru, pentru perioada următoare se fac înscrieri la programele de formare profesională, în meserii ca: ospătar, bucătar şi limba engleză.
De reţinut faptul că, beneficiarii pot accesa serviciile de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

M.M.