Peste 400 de solicitări ale ambulanței, în weekend * Doi pacienţi, transportaţi cu elicopterul SMURD

Accidente rutiere soldate cu victime, dintre care una decedată, tentativă de suicid, victime ale conflictelor şi agresiunilor fizice, pacienţi decedaţi înainte ca ambulanţa să ajungă la ei sunt câteva dintre cele 414 solicitări pe care le-au avut ambulanţele din cadrul SAJ Teleorman în perioada 24-27 martie 2017.

Cel mai grav accident rutier la care au fost solicitate ambulanţele teleormănene s-a petrecut vineri, la Buzescu, pe şoseaua de centură. În urma nefericitului eveniment, una dintre cele două victime a decedat, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical de pe ambulanţa ajunsă la locul incidentului. După aproximativ o oră de resuscitare, victima, o femeie în vârstă de 35 de ani a fost declarată decedată. În stare foarte gravă se află şi cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 30 de ani, transportat de urgenţă la un spital din Bucureşti.

Ambulanţele au fost solicitate şi la alte trei accidente rutiere, petrecute în localităţile: Călmăţuiu (1 victimă); Suhaia (1 victimă) şi Piatra (1 victimă).

Şi în acest weekend ambulanţele au ajuns la pacienţi care n-au mai putut fi salvaţi. Şase teleormăneni cu vârste între 59-87 de ani au fost găsiţi decedaţi, de către personalul medical de pe ambulaneţele sosite la locul solicitărilor. Este vorba despre două femei şi patru bărbaţi din localităţile: Tunu Măgurele, Drăgăneşti Vlaşca, Alexandria, Segarcea Deal, Pietroşani.

În două dintre situaţii s-a solicitat elicopterul SMURD, care a preluat doi pacienţi, un bărbat în vârstă de 45 de ani, diagnosticat cu traumatism cranian şi un alt pacient, în vârstă de 79 de ani, diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară.

Potrivit unei raportări săptămânale a SAJ Teleorman, în perioada 24-27 martie 2017, ambulanţele au fost solicitate în următoarele situaţii: transfer interclinic-externări-127; dureri abdominale sau de spate-50; cefalee-43; tuse,probleme respiratorii minore-32; copii bolnavi-30; AVC-18; dureri toracice-17; accidente diverse-14; persoana inconştiente-12; febră-12; obstetrică-ginecologie-8; diabet zaharat-8; intoxicaţii-7; sângerare-5; psihiatrie-5; leşin(sincopă)-5; conflicte şi agresiuni fizice-3; incidente provocate de animale/insecte-3; convulsii-2; alergii-2; căzut în stradă-2; tentativă de suicid-1.

M. MEILĂ