Peste 350 persoane au participat la “Noaptea Muzeelor”

Sâmbătă 18 mai, a.c., începând cu orele 17.00, Muzeul Judeţean din Alexandria, şi-a deschis porţile publicuclui vizitator prin organizarea mai multor momente marcante ale evenimentului de talie europeană, intitulat “Noaptea Muzeelor”. În acest an, evenimentul s-a bucurat de ediţia cu numărul nouă.
Programul a început cu un concert de muzică de folk susţinut de : Trupa Arhaic, Grupul Folk al Palatului Copiilor Alexandria, Nicolae Doboş, Marian Căldăruşă, Octavian Broşteanu, Răzvan Mitroi, Denisa Opriş şi Radu Zaharia.
După acest moment muzical, cei prezenţi au intrat în sediul instituţii pentru a se delecta atât cu exponatele din cadrul expoziţiilor permanente şi temporare.
Pentru cei care au ales să petreacă seara de sâmbătă la muzeu, instituţia a organizat şi o tombolă cu premii. Iar extragerea câştigătorilor s-a făcut la miezul nopţii. Premiile au constat în abonamente la muzeu, valabile pentru un an de zile şi volume de carte tipărite de Muzeul Judeţean Teleorman.
În legătură cu numărul vizitatorilor, la ediţia din acest an a “Nopţii Muzeelor”, între orele 19-24.00, au trecut pragul muzeului un număr total de 353 de vizitatori. Iar, căştigătorii tombolei au fost: Ionela Geantă, Alexandru Frelnic Manea, Adriana Han, Marian Geantă, Adrian Smircea şi Anamaria Florentina Stoica.
În organizarea acestui eveniment, s-au implicat Consiliul Judeţean Teleorman, Centrul de Conservare şi Valorificarea Tradiţiei Populare Teleorman, Şcoala Populară de Artă Alexandria, Palatul Copiilor Alexandria şi Primăria Alexandria.

Mirel MANAFU