Peste 1700 decizii de acordare a dispozitivelor medicale, eliberate în prima jumătate a anului

Potrivit statisticilor întocmite la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului Teleorman, în ceea ce priveşte solicitările pentru procurarea dispozitivelor medicale, destinate recuperării unor deficienţe organice sau fiziologice, de la începutul anului şi până în prezent s-au aprobat aproximativ 1700 de decizii de eliberare a dispozitivelor medicale. Numărul acestora, a înregistrat o diferenţă mai mică cu 289 de cereri decât cele pe întreg anul 2010, atunci când s-au aprobat 1989 cereri de eliberare a dispozitivelor medicale, însumând 1.213.000 lei.
În anul 2011 s-au eliberat 2.373 astfel de decizii în sumă de 1.458.000 lei, iar în anul 2012 s-au eliberat un număr de 2.564 de decizii în sumă de 1.992.507 lei.
Cele mai solicitate dispozitive au fost: pungile colostomice, condoamele urinare, protezele auditive, lentilele intraoculare şi ortezele, urmate de aparatele de administrate continua cu oxigen.
Au mai fost solicitate, însă în procente destul de reduse, bastonul, cadru de mers, cârja, fotoliile rulante, proteza parţială sau totală la membru superior sau inferior, ghete ortopedice.
Pentru procurarea de dispozitive medicale, asiguratul trebuie să se deplaseze sau să împuternicească o persoană care să îl reprezinte, la sediul C.A.S. Teleorman, cu documentele necesare obţinerii dispozitivelor medicale.

Mirel MANAFU