Peste 1500 de teleormăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19

Până în prezent în județul Teleorman s-au vaccinat, în cadrul primei etape, 1556 de persoane. De vineri, 15 ianuarie 2021, a început etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19 în toate cele 5 centre de vaccinare din mediul urban, respectiv: Alexandria (2 fluxuri de vaccinare), Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle.

În a doua etapă de vaccinare prioritate au persoanele din centrele de îngrijiri rezidențiale, adulții cu vârsta peste 65 ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități: prin intermediul medicilor de familie; individual, prin intermediul platformei RoVaccinare, prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center-ul destinat județului Teleorman(021.414.44.47), e-mail: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro; prin structurile de asistență socială de la nivelul UAT-urilor.

Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin intermediul oricărui alt medic de familie sau prin call center-ul destinat județului Teleorman(021.414.44.47), e-mail: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Desfășurarea etapei a II-a se va derula concomitent cu vaccinarea categoriilor aflate în prima etapă (personal medical și personal din centrele medico-sociale), în toate cele 6 centre de vaccinare, respectiv Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Municipal „Caritas” Roșiorii De Vede (exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii De Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele(exclusiv pentru personalul propriu), Spitalul Orășenesc Zimnicea și Spitalul Orășenesc Videle.

C. DUMITRACHE