Peste 100 locuri de muncă disponibile în Teleorman, în săptămâna 23-30 ianuarie

În săptămâna 23-30 ianuarie 2013 în judeţul Teleorman sunt disponibile 110 posturi, dintre care 11 posturi se adresează persoanelor cu studii superioare din domeniul inginer electrotehnist (5) posturi, inginer mecanic (4) posturi, un post de consilier juridic şi un post de contabil şef pentru care se solicită şi o vechime de doi ani de zile.
Din totalul posturilor vacante în această perioadă, 39 de posturi sunt vacante pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din zona municipiului Alexandria.
Dintre acestea, cele mai multe, se adresează muncitorilor necalificaţi în industria confecţiilor (21) posturi, agent de vânzări (5) posturi şi câte un post pentru şofer de autocamion/maşină de mare tonaj şi agent de vânzări.
Pentru zona Roşiorii de Vede, oferta locurilor de muncă din această perioadă este mult mai bogată. Numărul locurilor de muncă fiind de 59. Dintre acestea cea mai mare ofertă se adresează muncitorilor necalificaţi din industria confecţiilor (20) posturi. Tot atâtea posturi sunt disponibile şi pentru confecţionerii, prelucrători în industria textilă.
Alte 15 posturi au adresabilitate în rândul confecţionerilor-asamblori articole din textile.
Restul posturilor sunt pentru lăcătuş şi tehnician mecanic, sudor şi muncitor necalificat în industria confecţiilor.
Pentru zona Turnu-Măgurele sunt disponibile doar 12 posturi din care 10 sunt pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor şi două posturi sunt de vânzător.
În ceea ce priveşte perioada de valabilitate pentru care se vor semna contractele, aceasta este nedeterminată pentru absolut toate posturile. Însă în ceea ce priveşte vechimea în câmpul muncii, pentru majoritatea posturilor din zona Roşiorii de Vede, se solicită o vechime de 3 şi până la 10 ani.
Pentru două din posturile disponibile pentru zona Alexandria şi alte două pentru zona Turnu-Măgurele, se solicită doritorilor, o vechime de un an.
Comparativ cu oferta locurilor de muncă disponibilă la nivel naţional, pentru fiecare judeţ în parte, judeţul Teleorman se află pe locul 17.
Pe primele locuri situându-se în continuare, judeţul Cluj cu 1153 posturi, Municipiul Bucureşti cu 741 posturi şi judeţul Iaşi cu 697 posturi. La polul opus, judeţele cu cea mai mică ofertă de locuri de muncă sunt judeţele Caraş-Severin cu 11 posturi, Bacău 9 posturi şi judeţul Mehedinţi cu 8 posturi.
Este bine de reţinut faptul că lista locurilor de muncă valabile pentru judeţul Teleorman, se poate modifica în funcţie de perioada de valabilitate a ofertelor.

Mirel MANAFU