Peste 100 de misiuni în minivacanța de Crăciun

În minivacanța de Crăciun, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 101 evenimente.

77 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 6 accidente rutiere, pentru descarcerarea persoanelor rănite, acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

2 incendii, izbucnite în locuințele unor cetățeni din municipiul Turnu Măgurele, unul din cauza unei lumânări uitate aprinse, iar celălalt de la un aparat de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat. Cele două incendii au fost stinse rapid de salvatorii turneni cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă, fără a fi înregistrate victime. 3 misiuni în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman, pentru preluarea unor persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, în vederea transportării la unitățile spitalicești.

4 transporturi de persoane confirmate ori suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești din județ. 4 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman. 5 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției COVID-19, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au efectuat 40 de verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane din localitățile Alexandria, Roșiorii de Vede, Troianul, Turnu Măgurele, Smârdioasa, Viișoara, Piatra și Zimnicea, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 21 de sancțiuni contravenționale.

Voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman și personalul structurilor de intervenție au continuat în perioada sărbătorilor de Crăciun acțiunile de informare a cetățenilor, efectuând 34 de misiuni în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), atât pentru diseminarea materialelor de informare preventivă, cât și pentru transmiterea mesajelor audio.

Având în vedere situația epidemiologică, cetățenii trebuie să conștientizeze faptul că numai prin respectarea cu strictețe a regulilor de protecție sanitară putem aduce normalitatea mai aproape și continua activitățile de zi cu zi.

C.D.