Pesediștii vor propriul candidat

Primarul orașului Videle, un fel de comună, un oraș alcătuit din câteva cartiere răspândite fără noimă, social-democratul Nicolae Bădănoiu, primarul orașului cândva al petroliștilor, oraș care a dat două doamne în Guvernul României, pe Carmen Daniela Dan la Ministerul de Interne, și pe Viorica Vasilica Dăncilă, premier, a devenit în cel de-al doilea mandat al său un adevărat om politic; la întrebarea dacă este mulțumit de suma alocată de la bugetul de stat urbei sale, în ciuda faptului că se vorbește de unele diminuări, declară că deocamdată nu are o imagine clară, și așteaptă structurarea definitivă a bugetului de stat, repartiția fondurilor către primăriile municipiilor și orașelor, și chiar comunelor, și de-abia atunci va putea emite un punct de vedere pertinent. Referitor la faptul dacă a avut solicitări la cabinetul Vioricăi Dăncilă, sau nu, primarul Nicolae Bădănoiu susține ca într-un discurs politic faptul că are cu premierul o relație de colaborare, că aceasta este o colegă de partid care înțelege cu ușurință problemele localității pe care o păstorește. Întrebat și dacă o dată, într-o campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, Nicu Bădănoi a anunțat că dânsul nu o sprijină pe Viorica Dăncilă, primarul răspunde că în viață, în politică, primul lucru care contează este partidul, răspuns de om politic care la un moment dat a refuzat sprijinul Vioricăi Dăncilă.

Vorbind și despre iarna de la Videle din acest an, primarul Bădănoiu susține că deocamdată a fost o iarnă blândă, și singurele probleme, altfel catalogate ca minore, au fost datorate ploii cu gheață, care au încărcat firele rețelelor electrice. Dar vestea pe care primarul orașului Videle, Nicu Bădănoiu, cu care acesta se mândrește, este că a fost achitat în procesul cu viceprimarul orașului, hotărâre dată de Curtea de Apel a Tribunalului București.

Primarul Bădănoiu, care este un social-democrat optimist, crede că alegerile europarlamentare din acest an, de peste mai puțin de patru luni, Partidul Social Democrat va obține un scor de 50 % la nivel național, dar la Videle, social democrații vor opta în proporție de 60 % pentru candidații proprii. În ceea ce privește alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, pesedistul Nicolae Bădănoiu nu concepe ca Partidul Social Democrat, cum spune dânsul, care este cel mai mare partid politic din România, să nu aibă propriul candidat. Primarul Bădănoiu nu știe cine va fi acesta, dar sigur se gândește la Liviu Nicolae Dragnea. Primarul Bădănoiu merge pe ideea unui candidat comun al alianței de guvernare PSD-ALDE, dar acesta să fie din partea PSD-ului, refuzând să facă comentarii asupra lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și al Senatului României.

Ioan DUMITRESCU