Pesedist despre anticipate

Partidul Social Democrat se pregătește de alegerile anticipate. Vicepreședintele social-democraților, Gabriel Zetea a afirmatcă social-democrații nu vor tergiversa calendarul de învestire a Guvernului Orban 2, iar partidul se va pregăti de alegeri anticipate, cu toate că un astfel de scrutin electoral nu ar rezolva situația conflictuală de pe scena politică. Astfel social-democratul a declarat că nu un singur partid politic poate hotărî soarta alegerilor parlamentare anticipate. PSD-ul nu se va opune însă alegerilor anticipate, și se va pregăti pentru un atare tur de scrutin.

În ce privește votul pentru Guvernul Orban 2, social-democrații au anunțat deja că vor vota împotrivă, cu toate că au ca armă și alternativa neasigurării cvorumului la votarea din Parlament.

Despre alegerile anticipate, sunt analiști politici care consideră că acestea sunt o aberație, un tremor generalizat. În aceste condiții sunt greu de înțeles necesitățile alegerilor anticipate. Se amintește și faptul că nu este necesară doar dorința președintelui Klaus Werner Iohannis. Se mai vorbește și despre un blat între PNL și PSD, astfel încât social-democrații să accepte alegerile anticipate, în schimbul alegerilor locale într-un singur tur de scrutin.

Despre alegerile anticipate, deputatul social-democrat Petre Cioabă crede că nu sunt binevenite. Cu toate acestea deputatul Petre Cioabă afirmă că PSD-ul nu se va opune unui asemenea demers. Dacă vor fi alegeri anticipate, eventual simultan cu alegerile locale, deputatul Petre Cioabă afirmă că PSD-ul este pregătit. Mai mult decât atât, deputatul Petre Cioabă mai susține că PSD-ul va câștiga aceste alegeri.

În altă ordine de idei, deputatul Cioabă afirmă că nu are cunoștință când va avea loc congresul PSD-ului, ci doar că, în principiu era programat la sfârșitul lunii februarie. Întrebat dacă social-democrații teleormăneni îl vor susține pe Sorin Grindeanu, care deja a primit susținerea câtorva organizații județene, deputatul Petre Cioabă a spus că în nici un caz. Dacă îl vor susține pe Mihai Tudose la conducerea PSD, deputatul Petre Cioabă a ocolit răspunsul, drept pentru care se pare că pesediștii teleormăneni îl vor susține tot pe actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Ioan DUMITRESCU