Persoanele cu dizabilități au șanse de angajare în cadrul Bursei Locurilor de Muncă

Și persoanele cu dizabilități pot să muncească. Sub egida ”POT CE POȚI ȘI TU, ANGAJEAZĂ-MĂ!”, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman va organiza “Bursa locurilor de munca pentru persoanelor cu dizabilități”, în data de 03.12.2018, la sediul agenţiilor locale din Alexandria şi Roşiori de Vede.

Potrivit Legii, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

În acest sens, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman va organiza “Bursa locurilor de munca pentru persoanelor cu dizabilități”, în data de 03.12.2018, la sediul agenţiilor locale din Alexandria şi Roşiori de Vede.

Agenții economici care doresc să participe la această acțiune se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, din Alexandria.

C. DUMITRACHE