Persoană carbonizată la Alexandria

Din cauza problemelor locomotorii de care suferea Maria M. o bătrână de 87 de ani, din Alexandria, acesteia, practic i-a fost imposibil de a se mai salva, fiind carbonizată în urma unui incendiu înregistrat duminică 17 februarie 2013. Manifestat la o locuinţă de pe strada Dunării, incendiul a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, în jurul orelor 18.50. La faţa locului s-au deplasat urgent pompierii militari, care au descoperit trupul neînsufleţit al bătrânei carbonizat în proporţie de 100%.
Pentru stingerea incendiului militarii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, la faţa locului fiind prezentă şi o ambulanţă de tip SMURD. La sosirea pompierilor militari, flăcările se manifestau într-una din camerele de locuit ale imobilului, cu posibilitatea propagării la bunurile din apropiere. Incendiul a fost localizat şi lichidat de pompieri în mai puţin de 30 de minute, în stadiul în care a fost găsit, fiind salvate bunuri materiale de peste 30.000 de lei. Au ars ori au fost distruse mai multe bunuri materiale printre care amintim: un pat, tâmplăria din lemn de la uşă şi geamuri, tavanul din dormitor pe o suprafaţă de cca. 6 mp şi aproximativ 80 kg de materiale textile.
În urma cercetărilor efectuate de pompieri pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieşit faptul că focul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite de la soba de încălzit, ajunse pe materiale combustibile din apropiere.

Mirel MANAFU