Pericol de explozie în Gara CFR Videle * Traficul feroviar oprit din cauza unor scurgeri de propilenă

Aproximativ două ore a fost oprit, ieri, traficul feroviar, în Gara CFR Videle, începând cu ora 09:20, din cauza unor scurgeri de propilenă dintr-un vagon cisternă al unui tren de marfă, ce aparţine unui operator privat. Incidentul a fost observat de personalul feroviar care asigură revizia tehnică şi anunţat pe numărul unic de urgenţă 112, în vederea intervenţiei pompierilor.

Salvatorii s-au deplasat rapid la faţa locului cu o autospecială de stins cu apă şi spumă şi 1 CBRN. Sosiţi la locul incidentului, pompierii au constatat că la un vagon cisternă aflat în gară sunt scurgeri de gaze, mai exact propilenă, gaz similar cu propanul, extrem de inflamabil.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, „nu au fost probleme deosebite, scurgerea de gaze fiind foarte mică, pe la vana vagonului”.

Pompierii au tras garnitura pe o linie secundară, la o distanţă de siguranţă faţă de staţia CFR, zona a fost balizată, au fost asigurate măsuri PSI, până când a sosit echipa de mentenanţă a operatorului economic căruia îi aparţine vagonul, pentru a remedia problema tehnică.

În zonă a fost oprit traficul feroviar, patru trenuri de călători staţionând în gările Grădinari, Vadu Lat şi Olteni.

Ulterior, în jurul orelor 11:30, traficul a fost reluat, parţial, pe anumite linii.

M. MEILĂ