Perdele forestiere pentru zeci de hectare de teren din Teleorman

43 de hectare de teren din județul Teleorman vor avea perdelele forestiere de protecție.

La sediul Instituției Prefectului, a avut loc ședința Comandamentului de analiză a realizării Programului anual de înființare a perdelelor forestiere de protecție, condusă de Prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, la care au participat, alături de membrii Comandamentului, reprezentanții Gărzii Forestiere București, ai proiectantului – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Dracea” și primarii localităților pe raza cărora se vor realiza perdele de protecție în cadrul Programului.

Întâlnirea a avut loc ca urmare a aprobării de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a înființării în județul Teleorman a perdelelor forestiere de protecție pe o lungime de 14,424 Km drumuri naționale, respectiv suprafața de 43,26 ha. Pentru acest proiect documentația va fi realizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Dracea”.

Segmentele de drumuri naționale pe care se vor realiza perdele forestiere de protecție sunt situate pe raza localităților: Alexandria, Bujoru, Drăgănești Vlașca, Fântânele, Pietroșani, Suhaia, Viișoara, Vitănești, și Zimnicea, pe DN 5C, DN 6 și DN 51A.

Prefectul Liviu Dumitrașcu a subliniat că realizarea acestui proiect este importantă având în vedere că în anii trecuți s-au înregistrat căderi masive de zăpadă pe tronsoanele de drumuri naționale din județul Teleorman soldate cu prejudicii economice și punerea în pericol a vieților persoanelor aflate în trafic.

Totodată a solicitat celor prezenți să se implice și să colaboreze în vederea parcurgerii etapelor din cadrul proiectului, cu respectarea termenelor stabilite.

Claudiu DUMITRACHE